Blog


Januari 2018

Op zondag 28 januari had in het Concertgebouw Brugge een benefietconcert plaats ten voordele van het project Katako-Kombe. Het Collegium Vocale Gent olv Philippe Herreweghe zorgde voor een feestelijk slot van Brugges Bach-vijfdaagse met een prachtige uitvoering van een missa brevis en twee cantates van de componist.

Het publiek werd toegesproken door de artistiek directeur van Het Concertgebouw, Jeroen Vanacker, en door Paul Vandenberghe. Paul is ex-zanger in het koor van het Collegium Vocale Gent, nam deel aan een oftalmologische missie van de ngo Oftalmo Sankuru in Katako-Kombe, waarbij hij erg onder de indruk kwam van de realisaties en noden, en slaagde erin zowel Philippe Herreweghe als het Concertgebouw warm te maken voor dit initiatief. Het werd een schitterende avond waarvan de 1.200 aanwezigen in een tot de nok gevulde concertzaal intens genoten.

Na de uitvoering werd ons door Katrien Van Eeckhoutte, directeur van het Concertgebouw, een cheque van 7.500 euro overhandigd. Met dat geld zullen het moederhuis evenals de aankoop van oftalmologisch materiaal voor het ziekenhuis van Katako-Kombe worden gesponsord.

Onze hartelijkste dank gaat naar het Concertgebouw Brugge, het Collegium Vocale Gent en Paul Vandenberghe, maar ook naar Memisa, AZV, Maria Middelares Gent, Artsenkrant en het Sint Barbaracollege van Gent voor de promotie van dit evenement.

Yves Kluyskens